When you see and article with {RO}, you can know that is written in romanian rather than english.

In prezent, capitala Olandei, Amsterdam, gazduieste numeroase muzee care par sa fie cele mai importante atractii turistice, suficient de atragatoare pentru un city-break. Oricine cunoaste muzeul Rijks, muzeul Van Gogh si muzeul Stedelijk, dar aici este ceva mai mult. Amsterdam are peste 50 de muzee care atrag milioane de vizitatori in fiecare zi. Cu toate acestea, in Amsterdam mai exista si alte atractii turistice precum : piata Dam, gradina zoologica Arist, parcul Vondel. Astfel, orasul Amsterdam a devenit unul dintre orasele cu o mare importanta turistica din Europa.

Muzeul Rijks

Este un muzeu national al Olandei dedicat artei si istoriei din Amsterdam. Muzeul este localizat in piata Muzeelor in apropierea Muzeului Van Gogh si a Muzeului Stedelijk. A fost construit in 1800 in Haga si apoi mutat in Amsterdam in 1808. In 23 aprilie 2013, dupa 10 ani de renovare, muzeul a fost redeschis de catre regina Beatrix. Totodata, in acelasi an 2013, muzeul a fost cel mai vizitat din Olanda, avand un numar record de 2,2 milioane de vizitatori.

Muzeul Van Gogh

Muzeul Van Gogh din Amsterdam include o serie de tablouri importante ale popularului artist Vincent van Gogh ( 1853-1890), picturile, schitele, dar si scrisorile sale, completate cu arta contemporanilor sai. In fiecare an, peste 1,6 milioane de vizitatori pasesc peste pragul muzeului Van Gogh, transformandu-l intr-unul dintre cele mai populare muzee ale lumii. Colectia include mai mult de 200 de picturi si 500 de schite ale lui Vincent van Gogh sau ale altor artisti.

Muzeul Van Gogh a fost redeschis la data de 1 mai dupa luni intregi in care a fost inclus intr-un proiect de revonare.

Piata Dam

Este una dintre cele mai cunoscute piete din Amsterdam. Desi multi oameni considera ca piata Dam nu are alura si atmosfera unor alte piete urbane din orasele europene, aici sunt gazduite nenumarate ceremonii, printre care si cea de ziua amintirii – 4 mai – unde se comemoreaza persoanele ce au murit pe durata celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Ce putem observa in piata Dam: palatul Regal, biserica Noua, Monumentul National care a fost construit in memoria victimelor celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Totodata, aici exista si numeroase cladiri, cateva cafenele si magazine de cumparaturi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here